Barefoot Studios

Quarta & Armando‘s design for Shanghai portrait studio Barefoot divides the space into distinct working and reception areas with a parete attrezzata (equipped wall unit).

This wall simultaneously facilitates all of the studio’s functions, housing within its girth such diverse elements as storage space, changing rooms, pantry, reception and office.

IDEAT Booth

For Ideat’s booth at the Salone del Mobile Milano Shanghai Alberto Caiola Studio created a dynamic and interactive space with a minimal palette of two colours.

The predominant colour is a deep blue, visually striking but also allowing for a green screen effect to virtually place visitors in the concurrent exhibition in Milan via a photo stage at one end. In addition to this virtual portal to Milan, the booth housed a cafe area, magazine display and stepped seating. Scrolling LED displays run along the booth adding movement, and the magazine logo in a bold and contrasting green, applied in orthogonal projection over the stepped seating and central area of the booth, adds further dynamism, its elements shifting in the view of passers-by.

  • Architect: Alberto Caiola Studio
  • Location: Shanghai
  • Completion: 2016
  • Area: 80m2
    link

Arda Showroom

Lukstudio designed this showroom for kitchen appliance manufacturer Arda in the form of a village: an interconnected array of rooms and courtyards. Alongside this a demonstration kitchen classroom, VIP area and outdoor terrace.

  • Architect: LUKSTUDIO
  • Location: Jiaxing, Shanghai
  • Completion: 2017
  • Area: 1000 m2
    link

Aime Patisserie

Lukstudio have designed this small patisserie extending features of the brand’s packaging into architectural form whilst maximising usage of a small space.

The shop stands in a row originally fronted with dark wooden panels. These are replaced with a predominantly white facade creating a strong presence and a contrast with adjacent businesses.

The display window and a lit panel above introduce a motif of regularly overlapping semi- circles derived from the design of the shop’s gift boxes. Once inside, one finds this repeated in a feature wall behind the service counter.

The interior, despite its modest dimensions, employs several features that create the impression of a larger space.

The elongated form of the counter where guests may sit for a coffee or cake gives the impression of additional length.

A step up in the ceiling, along with a corresponding division in the floor, distinguish the service area whilst also creating a sense of opening up as one approaches it.

The wall opposite the service counter curves in such a way that it recedes in the peripheral vision as one faces the counter making the narrow space feel less restrictive.

Architects: Lukstudio
Location: Huangpu District, Shanghai
Area: 63 sqm
Scope: Interior design, custom furniture and lighting design
Design: October – December 2013
Construction: December 2013 – February 2014
Project team: Christina Luk, Mavis Li, Wesley Shu, Scott Baker, Special thanks to Jaycee Chui, More Design Office
Lighting consultant: German To for Lucent Lit Co. Ltd.
General contractor: Dongde Decor
link