LXB Noodles

This popular noodle restaurant on a pedestrianised shopping street close to the river in Changsha has been given a facade of moulded concrete and weathering steel.

The form used for the facade, a sheet of vertical split bamboo strips, is used as a front piece for the restaurant’s service counter.

Space within the restaurant is divided by gridded metal frames which rise from the floor to a high ceiling. Suspended here are steel cable ‘noodles’ hanging in deeply looping rows forming a sculptural ceiling. Bare bulbs suspended within the form defined by these ‘noodles’ provide a soft, warm light in the interior.

In good weather the front of the restaurant can be opened up softening the divide of interior and exterior as seating is moved onto the street and light and breeze are allowed to enter.

Architects: Lukstudio
Location: Changsha
Project team: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Cai Jin Hong, Pao Yee Lim
General contractor: Shanghai MaiChang Construction Project Co., Ltd.
Area: 50 sqm
Completion: 2015
link

Lukstudio Office

Lukstudio have completed this new office for themselves. Wrapped around a glass walled courtyard with a tree at its centre, the office emphasises flexibility in use and is amply lit with natural light.

Architects: Lukstudio
Location: Shanghai
Design Team: Christina Luk, Wesley Shu, Scott Baker, Mavis Li
Area: 133 sqm
Year: 2014
General Contractor: Shanghai Dong Yuan
Furniture Supplier: Hay, Paustian, Fermob
Lighting Supplier: Tons
link

Pantry’s Best

Lukstudio completed three stores for the cupcake brand, Pantry’s Best, in Shanghai

Client: Pantry’s Best
Scope: storefront design, custom furniture & lighting design
Area: L’Avenue 53 sqm / K11 Art Mall 14 sqm / Jing’an Joinbuy City Plaza 14 sqm

L’Avenue / K11
Design: Nov 2014 – Jan 2015
Construction: Feb – April 2015
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Pao Yee Lim, Wesley Shu, special thanks to Lexi B and Mama Irene

Jung’an Joinbuy City Plaza
Design: 16 March 2016 – 16 April 2016
Construction: 16 April 2016 – 29 April 2016
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Ma Kun
link

JW Office

JW & Associates is a multidisciplinary design firm whose practice includes interior design, product design and architecture.
The initial concept of this design was to create an office environment accommodating diverse emotional and working states from the calm and solitary to excited group exchanges.
The first stage was the abandonment of excessive ornamentation in favour of function and practicality with a simple colour palette of white, grey and warm, natural wood.
The design’s primary feature is a meanderous central island which, running the length of the office’s central space in a series of waves, provides desk space and varied seating, as well as dividing the room. In addition the incorporation of stands of bamboo creates a soft and naturally varied form of division between the room’s two halves. Its continuous curve divides the space without creating discreet segments.
A connecting corridor runs the full length of the office joining closed offices at the far end via the central working area to a kitchen and snack bar adjoining the reception area immediately before the main entrance. A separate conference room further divides the kitchen area from the main office. Double doors at either end of the main office area can be used to isolate each area as required.
The reception desk utilizes off cuts leftover as waste material from the construction of the remainder of the project. A counter running the length of the kitchen area is coated with TK PET resin which runs down its side to form a continuous surface with the floor of the reception and kitchen area. The clear resin is marked with large brush strokes of Chinese ink and flows over the floor’s boundaries into the central office area and meeting room giving the impression of standing water.

Architects: JW (SHANGHAI) ARCHITECTURE DESIGN & CONSULTING
Location: Shanghai
Area: 390 sum
Design: Yao Jun
Completion: 2013