Taiyang Farming Commune

The Taiyang Organic Commune, located in a small valley amongst mountains to the west of Hangzhou, is a natural village of 140 households.

A series of small temporary structures were required. Local and natural materials were used, along with labour from the commune village. The structures needed to be economical and sustainable, as well as quick to assemble. The architects worked with local farmers to build structures suitable for farming use. Three bamboo structures have been realised: a pigsty, a hen house and a pavilion.

Extensive consultation with farmers during the design process concerning the animals’ habits and needs has resulted in a design which facilitates greater productivity with traditional breeds.

Architects: Atelier Chen Haoru
Client: Taiyang Organic Farming Commune
Team: Chen Haoru / Xie Chenyun / Ma Chenglong / Wang Chunwei / Zhu Xiaolong / Gu Anjie
Design: 2013
Completion: 2014
Programme: pigsty / hen house / pavilion
Area: pigsty 256sqm / hen house 130sqm / pavilion 120 sum
Materials: Bamboo, thatch

Lukstudio Office

Lukstudio have completed this new office for themselves. Wrapped around a glass walled courtyard with a tree at its centre, the office emphasises flexibility in use and is amply lit with natural light.

Architects: Lukstudio
Location: Shanghai
Design Team: Christina Luk, Wesley Shu, Scott Baker, Mavis Li
Area: 133 sqm
Year: 2014
General Contractor: Shanghai Dong Yuan
Furniture Supplier: Hay, Paustian, Fermob
Lighting Supplier: Tons
link

Aime Patisserie

Lukstudio have designed this small patisserie extending features of the brand’s packaging into architectural form whilst maximising usage of a small space.

The shop stands in a row originally fronted with dark wooden panels. These are replaced with a predominantly white facade creating a strong presence and a contrast with adjacent businesses.

The display window and a lit panel above introduce a motif of regularly overlapping semi- circles derived from the design of the shop’s gift boxes. Once inside, one finds this repeated in a feature wall behind the service counter.

The interior, despite its modest dimensions, employs several features that create the impression of a larger space.

The elongated form of the counter where guests may sit for a coffee or cake gives the impression of additional length.

A step up in the ceiling, along with a corresponding division in the floor, distinguish the service area whilst also creating a sense of opening up as one approaches it.

The wall opposite the service counter curves in such a way that it recedes in the peripheral vision as one faces the counter making the narrow space feel less restrictive.

Architects: Lukstudio
Location: Huangpu District, Shanghai
Area: 63 sqm
Scope: Interior design, custom furniture and lighting design
Design: October – December 2013
Construction: December 2013 – February 2014
Project team: Christina Luk, Mavis Li, Wesley Shu, Scott Baker, Special thanks to Jaycee Chui, More Design Office
Lighting consultant: German To for Lucent Lit Co. Ltd.
General contractor: Dongde Decor
link

Pantry’s Best

Lukstudio completed three stores for the cupcake brand, Pantry’s Best, in Shanghai

Client: Pantry’s Best
Scope: storefront design, custom furniture & lighting design
Area: L’Avenue 53 sqm / K11 Art Mall 14 sqm / Jing’an Joinbuy City Plaza 14 sqm

L’Avenue / K11
Design: Nov 2014 – Jan 2015
Construction: Feb – April 2015
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Pao Yee Lim, Wesley Shu, special thanks to Lexi B and Mama Irene

Jung’an Joinbuy City Plaza
Design: 16 March 2016 – 16 April 2016
Construction: 16 April 2016 – 29 April 2016
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Ma Kun
link