Salad X Press

SALAD X PRESS is located close to Shanghai Railway Station.
Interior Design: The Swimming Pool Studio
Lighting Design: The Swimming Pool Studio
Chief Designers: Jeremy Li|李麟杰, David|王卫
Area: 96 ㎡
Location: Shanghai, China
Completion Date: 2016-07
Materials: wood, black metallic paint, ceramic tile,glass, concrete

Paras Cafe

Located in the Hongqiao Vanke Center in Shanghai, the Paras Cafe caters to the staff of nearby businesses and local residents.

Finished in blue and white the design primarily uses ceramic tiles, metal mesh and plain concrete with a single use of marble for the service counter.

Judiciously hung circular wall mirrors along with the perspective-bending illusions of the grid patterned white tile walls subtly help to create the sense of a large and varied space, which alloy mesh boxes above the service counter and central table area further help to define and divide.

Architects: The Swimming Pool Studio
Chief Designer: Jeremy Li
Area: 130 sqm
Location: Shanghai, China
Completion: July, 2016
Materials: Brick, Metal Mesh, Concrete, Marble
link

Urban Prisms

Lukstudio created a playful pavilion of colour and light as a pop-up store for eye wear brand Mujosh.

Taking cues from design elements of the brand’s range of sunglasses the pavilion combined retail space with an interactive ‘experience chamber’ inviting guests to play with shifting patterns of coloured light and shadow.

The basic rectilinear structure of white scaffolding supports a flat roof sheltering the interior and is intersected by three translucent prisms. Lit from within, these glow at night drawing in passersby.

client: Mujosh
location: Jing An, Shanghai
net area: 100 sqm
scope: architecture, interior, installation
project period: June – July 2016
architect: Lukstudio
team: Christina Luk, Yiye Lin, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Leo Wang, Celia Mahon-Heap, Cai Jin Hong, Marcello Chiado Rana
lighting consultant: Studio Illumine
3D visualization: Milos Zivkovic
general contractor: Centroid Construction
video: Vision Rouge Shanghai

special thanks to Marta Calamai

link

Cloud Pavilion

The current Cloud Pavilion is a reinvention of a temporary version originally built in 2013 as part of the Shanghai West Bund Biennial for Architecture and Contemporary Art. While broadly maintaining the form, structure and concept of the original, the new pavilion is a permanent structure which succeeds both as sculptural object and practical event space.

The pavilion consists two horizontal rectangular slabs, forming the floor and ceiling, separated by a grid of thin vertical metal rods which surround an inner cloud-shaped space defined by a wall of curved glass. Within the cloud chamber a single column clad in wood contains a second interior space and access to the pavilion’s lighting controls etc. The entire ceiling within the glass wall is white and, but for a narrow strip around the edge, can be lit from behind filling the space with an even, diffuse light, and illuminating the pavilion as part of the night scenery along the river’s edge.

Occupying a former industrial site, symbolised by cranes preserved on the riverside, and now hosting a variety of activity spaces – a landscaped section of former railway line, skatepark, basketball courts, bouldering wall – the surrounding West Bund area is being thoroughly redeveloped with contributions from numerous Chinese and international architects.

Architect: Schmidt Hammer Lassen Architects
Local architect: Tongji Architectural Design Institute
Location: Shanghai
Client: West Bund Development Corporation
Commission: 2015
Construction: May to July 2016
Area: 150 sqm
link

Caohejing Incubator

SHL have remodelled an existing office building for use as an incubator for hi-tech start-up companies.

A new facade of white, undulating, perforated, powder-coated aluminium envelopes the building. This covers some but not all of the building’s windows offering varying degrees of visibility and shade.

A new central atrium has been created allowing more daylight into the core of the building whilst serving as a central connecting space. Here a mural by shanghai-based artist,the Orange Blowfish, spans three floors up through the atrium along one flanking wall.

Casual seating, a suspended meeting room, and a number of planted outdoor terraces provide alternatives to more traditionally arranged office spaces.

architect: schmidt hammer lassen architects
landscape architect: schmidt hammer lassen architects
collaborating architect: UDG
structural engineer: UDG
client: Caohejing High Tech Park
Location: Shanghai
area: 1977 sqm
completion: 2016
link