Salad X Press

SALAD X PRESS is located close to Shanghai Railway Station.
Interior Design: The Swimming Pool Studio
Lighting Design: The Swimming Pool Studio
Chief Designers: Jeremy Li|李麟杰, David|王卫
Area: 96 ㎡
Location: Shanghai, China
Completion Date: 2016-07
Materials: wood, black metallic paint, ceramic tile,glass, concrete

Paras Cafe

Located in the Hongqiao Vanke Center in Shanghai, the Paras Cafe caters to the staff of nearby businesses and local residents.

Finished in blue and white the design primarily uses ceramic tiles, metal mesh and plain concrete with a single use of marble for the service counter.

Judiciously hung circular wall mirrors along with the perspective-bending illusions of the grid patterned white tile walls subtly help to create the sense of a large and varied space, which alloy mesh boxes above the service counter and central table area further help to define and divide.

Architects: The Swimming Pool Studio
Chief Designer: Jeremy Li
Area: 130 sqm
Location: Shanghai, China
Completion: July, 2016
Materials: Brick, Metal Mesh, Concrete, Marble
link

Urban Prisms

Lukstudio created a playful pavilion of colour and light as a pop-up store for eye wear brand Mujosh.

Taking cues from design elements of the brand’s range of sunglasses the pavilion combined retail space with an interactive ‘experience chamber’ inviting guests to play with shifting patterns of coloured light and shadow.

The basic rectilinear structure of white scaffolding supports a flat roof sheltering the interior and is intersected by three translucent prisms. Lit from within, these glow at night drawing in passersby.

client: Mujosh
location: Jing An, Shanghai
net area: 100 sqm
scope: architecture, interior, installation
project period: June – July 2016
architect: Lukstudio
team: Christina Luk, Yiye Lin, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Leo Wang, Celia Mahon-Heap, Cai Jin Hong, Marcello Chiado Rana
lighting consultant: Studio Illumine
3D visualization: Milos Zivkovic
general contractor: Centroid Construction
video: Vision Rouge Shanghai

special thanks to Marta Calamai

link

Aime Patisserie

Lukstudio have designed this small patisserie extending features of the brand’s packaging into architectural form whilst maximising usage of a small space.

The shop stands in a row originally fronted with dark wooden panels. These are replaced with a predominantly white facade creating a strong presence and a contrast with adjacent businesses.

The display window and a lit panel above introduce a motif of regularly overlapping semi- circles derived from the design of the shop’s gift boxes. Once inside, one finds this repeated in a feature wall behind the service counter.

The interior, despite its modest dimensions, employs several features that create the impression of a larger space.

The elongated form of the counter where guests may sit for a coffee or cake gives the impression of additional length.

A step up in the ceiling, along with a corresponding division in the floor, distinguish the service area whilst also creating a sense of opening up as one approaches it.

The wall opposite the service counter curves in such a way that it recedes in the peripheral vision as one faces the counter making the narrow space feel less restrictive.

Architects: Lukstudio
Location: Huangpu District, Shanghai
Area: 63 sqm
Scope: Interior design, custom furniture and lighting design
Design: October – December 2013
Construction: December 2013 – February 2014
Project team: Christina Luk, Mavis Li, Wesley Shu, Scott Baker, Special thanks to Jaycee Chui, More Design Office
Lighting consultant: German To for Lucent Lit Co. Ltd.
General contractor: Dongde Decor
link

Pantry’s Best

Lukstudio completed three stores for the cupcake brand, Pantry’s Best, in Shanghai

Client: Pantry’s Best
Scope: storefront design, custom furniture & lighting design
Area: L’Avenue 53 sqm / K11 Art Mall 14 sqm / Jing’an Joinbuy City Plaza 14 sqm

L’Avenue / K11
Design: Nov 2014 – Jan 2015
Construction: Feb – April 2015
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Pao Yee Lim, Wesley Shu, special thanks to Lexi B and Mama Irene

Jung’an Joinbuy City Plaza
Design: 16 March 2016 – 16 April 2016
Construction: 16 April 2016 – 29 April 2016
Design team: Christina Luk, Cai Jin Hong, Ma Kun
link