Caohejing Incubator

SHL have remodelled an existing office building for use as an incubator for hi-tech start-up companies.

A new facade of white, undulating, perforated, powder-coated aluminium envelopes the building. This covers some but not all of the building’s windows offering varying degrees of visibility and shade.

A new central atrium has been created allowing more daylight into the core of the building whilst serving as a central connecting space. Here a mural by shanghai-based artist,the Orange Blowfish, spans three floors up through the atrium along one flanking wall.

Casual seating, a suspended meeting room, and a number of planted outdoor terraces provide alternatives to more traditionally arranged office spaces.

architect: schmidt hammer lassen architects
landscape architect: schmidt hammer lassen architects
collaborating architect: UDG
structural engineer: UDG
client: Caohejing High Tech Park
Location: Shanghai
area: 1977 sqm
completion: 2016
link

Lukstudio Office

Lukstudio have completed this new office for themselves. Wrapped around a glass walled courtyard with a tree at its centre, the office emphasises flexibility in use and is amply lit with natural light.

Architects: Lukstudio
Location: Shanghai
Design Team: Christina Luk, Wesley Shu, Scott Baker, Mavis Li
Area: 133 sqm
Year: 2014
General Contractor: Shanghai Dong Yuan
Furniture Supplier: Hay, Paustian, Fermob
Lighting Supplier: Tons
link