Achette Store, Hangzhou

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Design: Desfa Group Inc. 

Desfa’s design for the interior and facade of the Achette store in Hangzhou utilizes the shoe brand’s palette and materials (rubber, leather) to create a clean and stylish retail space.

CasaCasa Sales Office

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dayun designed this sales office for a new housing development.

Its two storeys contain the sales office, administrative offices, lounge and cafe areas. On the upper level an open terrace gives access to gallery space and a roof garden.

While overall form is rectilinear, the main elevation is intersected by an arched concrete shell structure with perforated alloy louvre, while on the reverse side an irregular array of variously proportioned windows break up the largest section of wall and provide light to corridors and stairwells on the interior.

  • Architect: Dayun Design International
  • Location: Zhengzhou
  • Completion: 2017

IDEAT Booth

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

For Ideat’s booth at the Salone del Mobile Milano Shanghai Alberto Caiola Studio created a dynamic and interactive space with a minimal palette of two colours.

The predominant colour is a deep blue, visually striking but also allowing for a green screen effect to virtually place visitors in the concurrent exhibition in Milan via a photo stage at one end. In addition to this virtual portal to Milan, the booth housed a cafe area, magazine display and stepped seating. Scrolling LED displays run along the booth adding movement, and the magazine logo in a bold and contrasting green, applied in orthogonal projection over the stepped seating and central area of the booth, adds further dynamism, its elements shifting in the view of passers-by.

  • Architect: Alberto Caiola Studio
  • Location: Shanghai
  • Completion: 2016
  • Area: 80m2
    link

Anaya Pavilion

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

For the Anaya development in Qinhuangdao Dayun designed this pavilion encapsulating two show homes. On a platform slightly raised above the street level the pavilion joins the two show homes surrounding each with a cloistered walkway and separating the two with a gravelled courtyard and shallow pool of water. Space is divided with arches, columns and walls, varying the degree of openness to the surrounding landscaped garden, while roof apertures add an additional dimension and variety to the play of light on the structure throughout the day.

  • Architect: Dayun Design International
  • Location: Nandaihe
  • Completion: 2017

Arda Showroom

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lukstudio designed this showroom for kitchen appliance manufacturer Arda in the form of a village: an interconnected array of rooms and courtyards. Alongside this a demonstration kitchen classroom, VIP area and outdoor terrace.

  • Architect: LUKSTUDIO
  • Location: Jiaxing, Shanghai
  • Completion: 2017
  • Area: 1000 m2
    link

Salad X Press

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

SALAD X PRESS is located close to Shanghai Railway Station.
Interior Design: The Swimming Pool Studio
Lighting Design: The Swimming Pool Studio
Chief Designers: Jeremy Li|李麟杰, David|王卫
Area: 96 ㎡
Location: Shanghai, China
Completion Date: 2016-07
Materials: wood, black metallic paint, ceramic tile,glass, concrete

Paras Cafe

Located in the Hongqiao Vanke Center in Shanghai, the Paras Cafe caters to the staff of nearby businesses and local residents.

Finished in blue and white the design primarily uses ceramic tiles, metal mesh and plain concrete with a single use of marble for the service counter.

Judiciously hung circular wall mirrors along with the perspective-bending illusions of the grid patterned white tile walls subtly help to create the sense of a large and varied space, which alloy mesh boxes above the service counter and central table area further help to define and divide.

Architects: The Swimming Pool Studio
Chief Designer: Jeremy Li
Area: 130 sqm
Location: Shanghai, China
Completion: July, 2016
Materials: Brick, Metal Mesh, Concrete, Marble
link

Urban Prisms

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lukstudio created a playful pavilion of colour and light as a pop-up store for eye wear brand Mujosh.

Taking cues from design elements of the brand’s range of sunglasses the pavilion combined retail space with an interactive ‘experience chamber’ inviting guests to play with shifting patterns of coloured light and shadow.

The basic rectilinear structure of white scaffolding supports a flat roof sheltering the interior and is intersected by three translucent prisms. Lit from within, these glow at night drawing in passersby.

client: Mujosh
location: Jing An, Shanghai
net area: 100 sqm
scope: architecture, interior, installation
project period: June – July 2016
architect: Lukstudio
team: Christina Luk, Yiye Lin, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Leo Wang, Celia Mahon-Heap, Cai Jin Hong, Marcello Chiado Rana
lighting consultant: Studio Illumine
3D visualization: Milos Zivkovic
general contractor: Centroid Construction
video: Vision Rouge Shanghai

special thanks to Marta Calamai

link

Seashore Chapel

Vector Architects have designed a simple, contemplative, spiritual space extending into the air above a beach on the Bohai Sea.

Approached from the shore via a long, thin, concrete path the chapel presents a narrow, elongated profile with it’s steeply pitched roof rising above a flight of stairs. A centrally positioned rectangular aperture opens directly through the entire structure extending one’s view to the horizon beyond.

Ascending the stairs to where one may enter through double wooden doors one comes beneath a porch formed by the opening of a vertical slit to separate it from the body of the chapel. This porch is adorned with a single bell on a cross beam just below its apex.

Entering one finds a wall crossing most of the width of the chamber with a single central slit offering a view to the simple iron cross at the far end. Rounding the wall one enters the church proper, a simple space of 14m x 7m ending in a rectangular picture window facing directly out to sea. Rows of plain, wooden benches on either side of fer seating for visitors while a lectern set to one side provides a position from which they might be addressed without disrupting their view.

Lighting is thoughtfully controlled, with daylight appearing through various openings glazed with stained glass creating subtle plays of colour and shadow as the sun passes overhead.

To one side a narrow passage gives entry to a smaller space, once again ending with a view towards the sea, permitting a single visitor to stand alone in contemplation.

The inner and outer walls alike are of the same rough white concrete: textured enough to feel weather-worn , refined enough to present the chapel’ s delicate form.

Viewed from the sides the bulk of the chapel stands on thin legs seemingly unsupported but for the steps at the landward end. It appears to drift somewhere just above the horizon, at once both of the sea and of the land.

Beneath the body of the chapel a space is created where beach goers can gather, rest in the shade or pause to take in the view.

Architects: Vector Architects
Location: Nandaihe, Hebei
Client: Beijing Rocfly Investment (Group) CO., LTD
Project Year: 2015
Area: 270.0 sqm
Principal Architect: Gong Dong
Design Team: Dongping Sun , Yi Chi Wang, Jiahe Zhang
link