Anaya Pavilion

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

For the Anaya development in Qinhuangdao Dayun designed this pavilion encapsulating two show homes. On a platform slightly raised above the street level the pavilion joins the two show homes surrounding each with a cloistered walkway and separating the two with a gravelled courtyard and shallow pool of water. Space is divided with arches, columns and walls, varying the degree of openness to the surrounding landscaped garden, while roof apertures add an additional dimension and variety to the play of light on the structure throughout the day.

  • Architect: Dayun Design International
  • Location: Nandaihe
  • Completion: 2017

Barefoot Studios

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Quarta & Armando‘s design for Shanghai portrait studio Barefoot divides the space into distinct working and reception areas with a parete attrezzata (equipped wall unit).

This wall simultaneously facilitates all of the studio’s functions, housing within its girth such diverse elements as storage space, changing rooms, pantry, reception and office.

The Onehouse Showroom

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

The Onehouse have completed a showroom space for their company demonstrating their interior architecture, interior design and original furniture.

The single storey, open plan space is broken up with a series of walls, which separate displays of their work.

Achette Store, Hangzhou

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Design: Desfa Group Inc. 

Desfa’s design for the interior and facade of the Achette store in Hangzhou utilizes the shoe brand’s palette and materials (rubber, leather) to create a clean and stylish retail space.

IDEAT Booth

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

For Ideat’s booth at the Salone del Mobile Milano Shanghai Alberto Caiola Studio created a dynamic and interactive space with a minimal palette of two colours.

The predominant colour is a deep blue, visually striking but also allowing for a green screen effect to virtually place visitors in the concurrent exhibition in Milan via a photo stage at one end. In addition to this virtual portal to Milan, the booth housed a cafe area, magazine display and stepped seating. Scrolling LED displays run along the booth adding movement, and the magazine logo in a bold and contrasting green, applied in orthogonal projection over the stepped seating and central area of the booth, adds further dynamism, its elements shifting in the view of passers-by.

  • Architect: Alberto Caiola Studio
  • Location: Shanghai
  • Completion: 2016
  • Area: 80m2
    link

Aime Patisserie

Lukstudio have designed this small patisserie extending features of the brand’s packaging into architectural form whilst maximising usage of a small space.

The shop stands in a row originally fronted with dark wooden panels. These are replaced with a predominantly white facade creating a strong presence and a contrast with adjacent businesses.

The display window and a lit panel above introduce a motif of regularly overlapping semi- circles derived from the design of the shop’s gift boxes. Once inside, one finds this repeated in a feature wall behind the service counter.

The interior, despite its modest dimensions, employs several features that create the impression of a larger space.

The elongated form of the counter where guests may sit for a coffee or cake gives the impression of additional length.

A step up in the ceiling, along with a corresponding division in the floor, distinguish the service area whilst also creating a sense of opening up as one approaches it.

The wall opposite the service counter curves in such a way that it recedes in the peripheral vision as one faces the counter making the narrow space feel less restrictive.

Architects: Lukstudio
Location: Huangpu District, Shanghai
Area: 63 sqm
Scope: Interior design, custom furniture and lighting design
Design: October – December 2013
Construction: December 2013 – February 2014
Project team: Christina Luk, Mavis Li, Wesley Shu, Scott Baker, Special thanks to Jaycee Chui, More Design Office
Lighting consultant: German To for Lucent Lit Co. Ltd.
General contractor: Dongde Decor
link

Homeba

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Quarta & Armando have designed this two level space for tableware company Homebase in Shanghai combining offices on the upper level with showrooms and reception areas on the ground floor.

see more from Quarta and Armando at http://qaadr.com/