Homeba

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Quarta & Armando have designed this two level space for tableware company Homebase in Shanghai combining offices on the upper level with showrooms and reception areas on the ground floor.

see more from Quarta and Armando at http://qaadr.com/

G

对不起,此内容只适用于美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

GE’s Beijing office building surrounds a large open courtyard, and houses offices and staff facilities as well as display areas for the company’s products and services.

Caohejing Incubator

SHL have remodelled an existing office building for use as an incubator for hi-tech start-up companies.

A new facade of white, undulating, perforated, powder-coated aluminium envelopes the building. This covers some but not all of the building’s windows offering varying degrees of visibility and shade.

A new central atrium has been created allowing more daylight into the core of the building whilst serving as a central connecting space. Here a mural by shanghai-based artist,the Orange Blowfish, spans three floors up through the atrium along one flanking wall.

Casual seating, a suspended meeting room, and a number of planted outdoor terraces provide alternatives to more traditionally arranged office spaces.

architect: schmidt hammer lassen architects
landscape architect: schmidt hammer lassen architects
collaborating architect: UDG
structural engineer: UDG
client: Caohejing High Tech Park
Location: Shanghai
area: 1977 sqm
completion: 2016
link

Onehouse Office

The Onehouse have designed a new office for themselves.

The main spaces are finished in an austere palette of black and white, with grey flooring. Planters of greenery, cacti and snake plant, provide a break in colour and form, their rounded stems and pointed leaves contrasting with the simple, rectilinear approach employed throughout.

Moving into more private offices and meeting spaces natural wood flooring and furniture, coloured chairs, and tungsten lighting soften the atmosphere.

Architects: The Onerous
Location: Shanghai
Materials: brushed black titanium sheet, Black Cedar board, self- levelling flooring, stainless steel plate
Area: 480 sqm
Project Year: 2015
Chief designer: Fan Lei
Design team: Ma Yonggang, Geng Yifan
Interior layout: Fan Lei, Li Wenting
link

Z58

The Z58 building is primarily a glass box allowing light to enter through three sides as well as through the roof. Internally clear glass walls in many parts of the building, as well as floor panels of translucent glass, add to the variety of light within.

The main building is set back from the street and an expansive lobby is created between it and the outer facade. Here horizontal mirrored planters partially hidden by the ivy growing from them lend a subtle sense of invisibility to the street front. The buildings outer wall, one wall of the lobby, is a waterfall of horizontal glass slats leant back slightly from the vertical. In the morning light it projects multiple rainbows into the interior. From the street entrance a series of walkways, flanked by pools of water over black stone, lead through the lobby. A free standing elevator allows access to all floors via a series of glass bridges. Additionally a single. straight stairwell running the length of the building also connects all floors.

The top floor includes a series of glass walled meeting rooms, two apartments with bathroom facilities and sauna, as well as a library and kitchen. The smallest of the meeting rooms extends as an island into an infinity pool running the length of the building and overlooks adjacent gardens.

JW Office

JW & Associates is a multidisciplinary design firm whose practice includes interior design, product design and architecture.
The initial concept of this design was to create an office environment accommodating diverse emotional and working states from the calm and solitary to excited group exchanges.
The first stage was the abandonment of excessive ornamentation in favour of function and practicality with a simple colour palette of white, grey and warm, natural wood.
The design’s primary feature is a meanderous central island which, running the length of the office’s central space in a series of waves, provides desk space and varied seating, as well as dividing the room. In addition the incorporation of stands of bamboo creates a soft and naturally varied form of division between the room’s two halves. Its continuous curve divides the space without creating discreet segments.
A connecting corridor runs the full length of the office joining closed offices at the far end via the central working area to a kitchen and snack bar adjoining the reception area immediately before the main entrance. A separate conference room further divides the kitchen area from the main office. Double doors at either end of the main office area can be used to isolate each area as required.
The reception desk utilizes off cuts leftover as waste material from the construction of the remainder of the project. A counter running the length of the kitchen area is coated with TK PET resin which runs down its side to form a continuous surface with the floor of the reception and kitchen area. The clear resin is marked with large brush strokes of Chinese ink and flows over the floor’s boundaries into the central office area and meeting room giving the impression of standing water.

Architects: JW (SHANGHAI) ARCHITECTURE DESIGN & CONSULTING
Location: Shanghai
Area: 390 sum
Design: Yao Jun
Completion: 2013

Lukstudio Office

Lukstudio have completed this new office for themselves. Wrapped around a glass walled courtyard with a tree at its centre, the office emphasises flexibility in use and is amply lit with natural light.

Architects: Lukstudio
Location: Shanghai
Design Team: Christina Luk, Wesley Shu, Scott Baker, Mavis Li
Area: 133 sqm
Year: 2014
General Contractor: Shanghai Dong Yuan
Furniture Supplier: Hay, Paustian, Fermob
Lighting Supplier: Tons
link